Чи очікувати в Україні значного похолодання та снігу: прогноз до кінця осені

Перша декада листопада в Україні буде досить теплою. Зниження температури можливе у другій половині місяця, але значних морозів та снігу поки що не очікуються.

Про це сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Як зазначила синоптик, попередній прогноз на місяць дає температуру вищу за норму, що в останні роки вже є традицією.

“Перша декада буде досить теплою. Теплий листопад – це вже не дивина”, – сказала вона.

За її словами, попередні розрахунки дають можливе похолодання у другій половині листопада до мінусових температур вночі та 0-5 градусів тепла вдень, що є нормою для цього періоду.

Голеня повідомила, що попередні дані поки що не показують значного похолодання в Україні та утворення снігового покрову. Вона зазначила, що останніми роками сніг у листопаді випадає не завжди. “Як цього року буде – поки що незрозуміло”, – сказала вона.

Начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру повідомила, що загалом прогнози дають перевищення температурної норми кожного місяця. “Середня місячна температура вище багаторічних значень”, – сказала вона.

Синоптик нагадала, що жовтень в Україні також був теплим. “Це нам компенсація за вересень”, – сказала вона, маючи на увазі те, у вересні температура була нижчою за норму, а заморозки розпочалися вже на початку місяця.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ