“Повинні бути готовими”: Маляр пояснила, чи чекати нової хвилі мобілізації в Україні

За словами заступниці міністра оборони, відомство допускає різні сценарії розвитку подій. Також вона додала, що зараз ЗСУ вистачає людей, але все залежатиме від подій на війні.

Українцям треба бути готовими до того, що в країні пройде нова хвиля мобілізації. Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла в ефірі телемарафону.

“У нас були щодо цього заяви Генерального штабу про те, що станом на зараз вистачає тих людей, які мобілізовані. Але в цьому питанні треба розуміти, що все залежатиме від подій війни, — наголосила вона. — Можливо, що будуть додатково потрібні люди, а може, і не буде такого. Тобто все це залежить від ситуації на фронті. Ми можемо допускати різні сценарії розвитку подій, і ми з вами повинні бути готовими до всіх цих різних варіантів”.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт, яким пропонує продовжити дію воєнного стану й терміни загальної мобілізації. Зеленський не вперше пропонує Раді вдатися до таких заходів, народні депутати щоразу з ним погоджувалися. Прогнозується, що вони й цього разу підтримають пропозицію президента.

Нагадаємо, в Україні воєнний стан діє до 21 листопада 2022 року. Відповідний законопроєкт затвердили 5 серпня та підтримали 328 голосами.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ