Netflix потрапив у скандал: назвав Ярослава Мудрого «правителем Північної Росії»

Стрімінгова платформа Netflix потрапила у скандал через новий серіал “Вікінги: Вальхалла”, персонажем якого став Ярослав Мудрий. Анонс з’явився на сторінці серіалу у Twitter.

В анонсі автори вказали, що Ярослав Мудрий – “войовничий імператор Північної Росії”. Під постом з’явилося чимало гнівних коментарів.

“Це неприпустима помилка. Я сподіваюся, вона була зроблена не спеціально. Не було Північної Росії. Ярослав Мудрий правил Руссю, також відомої як Київська Русь. Русь – це не Росія. Будьте уважнішими до таких речей, особливо під час війни Росії проти України” , – пише один із користувачів.

Інший зазначив, що йому дуже прикро за українців, бо Ярослав правив Київською Руссю, яка була задовго до появи Росії. Він наголосив, що Росія та Русь – абсолютно різні слова з різною етимологією і єдине, що у них спільного – це букви.

“Ви повинні провести своє дослідження, перш ніж оголосити щось подібне. Говорити, що Ярослав Мудрий колись був правителем Росії – образливо і свідчить про невігластво з вашого боку. Російська війна в Україні вбиває тисячі, а ви не можете вивчити своїх героїв? “, – йдеться в одному із коментарів.

Користувач з українським ніком навіть прикріпив фото 2 гривень, на яких зображено Ярослава Мудрого, і додав: “Поки Росія стирає Україну бомбами, ви стираєте історичну достовірність. Ось наша валюта до речі”.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ