Кого в Україні першочергово мобілізують у 2023 році

Загальна мобілізація стосується усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, які можуть виконувати військовий обов’язок та жінок за бажанням.

Примусового призову жінок на військову службу в Україні немає, проте всі жінки-медикині зобов’язані стати на військовий облік.

У мережі шириться багато інформації про черги та хвилі мобілізації, проте в Україні вони не визначені на державному рівні, тож офіційно не діють, пише НВ.

Як правило у військкоматах в першу чергу надають перевагу призову осіб, що мають військовий та бойовий досвід.

Разом з тим, військове керівництво не заперечує, що для комплектації підрозділів професіоналами певних спеціальностей можуть призиватися чоловіки без бойового досвіду, якщо потрібна їх спеціалізація.

Перед початком встановлення на військову службу вони обов’язково проходять навчання.

«Оскільки Росія оголосила мобілізацію, кількість їхньої живої сили на фронті збільшуватиметься. Відповідно, наші графіки призову також змінюватимуться, але наскільки — наперед не можна сказати.

Всі наші плани та завдання вже складаються з урахуванням мобілізації в Росії. Теоретично може бути що завгодно, ― розповів начальник управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України (ЗСУ) Роман Горбач. — Тобто є тенденція не до збільшення категорій, які підлягають мобілізації, а навпаки, до зменшення».

Нагадаємо, що в Україні зменшили перелік причин, які дозволяють не приходити до військкомату за повісткою.

Також потрібно знати про 9 категорій чоловіків, яких точно не призвуть до війська.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ