У Польщі спростували фейк Мінська про українців, які тікають від агресії РФ у “безпечну Білорусь”

У Польщі спростували фейк, вигаданий у Білорусі, про те, що українці нібито масово тікають у РБ через повномасштабне російське вторгнення. Там заявили, що білоруська пропаганда продовжує фальсифікувати реальність, зокрема, щодо ролі держави у війні Росії проти України.

Про це написав речник координатора спецслужб Польщі Станіслав Зарин 27 листопада в своєму акаунті у Twitter. Він зазначив, що білоруські прикордонники заявили, що нібито українці масово виїжджають із ЄС, зокрема з Польщі, до Білорусі.

Згідно з фейковою статистикою, за останній час у країну нібито прибули понад 60 тисяч українців, з яких 40 тисяч – з Польщі.

За словами Зарина, ця інформація є неправдивою. Він наголосив: Білорусь надає російським окупантам зброю та територію для нападу, тому ця країна є втягнутою у війну Росії проти України.

“Білоруська пропаганда знову натякає на те, що українці, які тікають від російської агресії, шукають притулку в РБ, сприймаючи цю країну як безпечнішу за країни ЄС. У Мінську прямо вказують, що українські біженці прибули до Білорусі через країни ЄС. Мінськ продовжує спроби маніпулювати іміджем дій Білорусі”, – написав Зарин.

Напередодні у Державній прикордонній службі України повідомили, що Білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу. Її влада навмисно створює умови для спроб незаконного перетину кордону мігрантами, тим самим влаштовуючи провокації.

В одній із нещодавніх провокацій Білорусь підкинула на кордон із нашою країною нелегалів із Пакистану та Бангладеш.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ