В Україні заарештували корпоративні права та товари мережі магазинів Brocard

Бюро економічної безпеки заарештувало корпоративні права 2-х компаній на суму 881 тис. грн., понад 700 тис. одиниць товарів та банківські рахунки на суму понад 420 млн. грн. Йдеться про мережу парфумерних магазинів Brocard: компанія належить російській мережі «Л’Етуаль», власниця якої – росіянка Тетяна Володіна.

Як повідомили у четвер, 8 серпня, у Бюро економічної безпеки, чиновники цих компаній порушили вимоги валютного та податкового законодавства України. Зокрема, керівництво реєструвало податкові накладні, занижуючи ціну продажу товару, і не відображало у податковій та фінзвітності реальних обсягів збуту товарів. За цією схемою компанії не сплатили ПДВ у сумі 33 млн. грн.

Крім того, співробітники роздрібних магазинів занизили суму ПЗ з ПДВ на 17,8 млн грн. До держбюджету не надійшло податків більш як на 50 млн грн.

У ході обшуків в офісах та складах компаній слідчі вилучили понад 700 одиниць товарів. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків).

У БЕБ не повідомляють назви компаній, проте, за даними «Економічної правди», йдеться про мережу Brocard. З 2010 року компанія Brocard Ukraine належала кримському офшору, а кінцевим бенефіціаром компанії була росіянка Тетяна Володіна.

У червні 2022 року французька приватна компанія Philippe Benacin Holding викупила «Брокард – Україна», проте Антимонопольний комітет ще не надавав дозволу на викуп Brocard в Україні.





ІНШІ НОВИНИ