Невизнана “ДНР” конфіскувала активи Ахметова та Бойка

Так званий “державний комітет оборони” невизнаної “ДНР” заявив про “застосування спеціальних економічних заходів” проти 142 осіб. Санкції в самопроголошеній республіці оголосили голові партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрію Бойку, колишньому генпрокурору Віктору Пшонці, голові компартії Петру Симоненку, бізнесменам Рінату Ахметову та Сергію Курченку. Також у списку фігурує і колишній секретар РНБО Андрій Клюєв.

У “документі” (підписаний 29 вересня, він був оприлюднений лише сьогодні) сказано, що у підсанкційних осіб “припиняються право власності та інші речові права на об’єкти нерухомого майна, розташовані на території “Донецької народної республіки”, перетворюючи їх на державну власність без компенсації власникам вартості такого майна.

Нагадаємо: Пшонка очолював Генпрокуратуру України з листопада 2010 року до кінця лютого 2014 року. В ЄС та Україні проти нього введено санкції. Діяльність партії Бойка було припинено в Україні ще навесні цього року, у травні фракцію ОПЗЖ у Верховній раді ліквідували, а влітку суд передав державі все майно та активи партії та заборонив її діяльність.

Ахметов вважається одним із найбагатших українців: за даними Forbes, його статки на початок березня оцінювалися в $4,2 млрд. У так званій “ДНР” проти нього вже вводили “санкції” ще шість років тому. А більшість його підприємств, які були на непідконтрольній Києву території Донбасу, “націоналізували” ще у 2015 році.





ІНШІ НОВИНИ