“Перша та основна помилка Зеленського”: екскомандир полку назвав наслідки “формули Штанмайєра”

Вибори на Донбасі мають проходити за умови оточення ОРДЛО військами Нацгвардії та введенням на окуповану територію миротворців разом зі спецназом Нацполіції України.

Про це в коментарі OBOZREVATEL заявив колишній командувач полку спеціального призначення “Дніпро-1” та екснардеп 8-го скликання Юрій Береза, зазначивши, що в українському парламенті в жодному разі не мають сидіти терористи “Л/ДНР”.

“Я ніколи не прийму того, що терористи можуть сидіти в українському парламенті, ті, хто вбивав українських громадян. Я готовий боротися проти цього до кінця, як і більшість тих, хто приймав участь у російсько-українській війні з 2014 року”, – сказав він.

Щодо умов можливого проведення виборів на Донбасі, Береза вивів свою “формулу” того, як вони мають відбуватися.

“Моє бачення українських виборів на Донбасі – українські війська мають знаходитися на лінії українсько-російсько кордону. Я допускаю такий момент, що так зване ОРДЛО буде оточене військами Нацгвардії, а всередині, на момент проведення виборів, будуть знаходитися “голубі каски” разом зі спецназом Нацполіції. Але ні в якому разі вибори не мають проводитися, доки там є російські військові. Оце моя “формула Штайнмайєра”, або “формула Берези”, – розповів екснардеп.

Політик зазначає, що наразі українська дипломатія має зробити все для захисту інтересів нашої держави, особливо, зважаючи на те, що підтримка України з-боку західних партнерів значно знизилася.

“Є багато викликів, і говорити однозначно правильно це, чи не правильно, неможливо. Мені здається, що Зеленський не пішов шляхом об’єднання України, це його перша та основна помилка. Для того, щоб приймати такі рішення треба, щоб суспільство як ніколи було єдиним. Якщо воно єдине, тоді можливо прийняття важких рішень”, – говорить екснардеп.

“Я не хочу говорити про референдум, якісь інші популістичні речі. Зрозуміло, що є кроки, які приймаються на користь держави, і ці кроки тягнуть за собою велику відповідальність. Тому однозначно, без глибоких консультацій, без всебічного аналізу приймати рішення неможливо”, – додав він.

Водночас він застеріг українського президента Володимира Зеленського від серйозних поступок Російській Федерації, особливо, що стосується проведення виборів на Донбасі без встановлення контролю на українсько-російським кордоном.

“Є таке поняття у шахах, як цугцванг (становище в шашках і шахах, в якому будь-який хід гравця веде до погіршення його позиції, – Ред.). Якщо він піде на такий крок, він потрапить у цугцванг з якого виходу не буде”, – зазначив Береза.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ