Рада може провести наступну сесію на стадіоні, – заступниця Арахамії

Депутати Верховної Ради розглядають можливість провести засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні через поширення коронавірусу. Про це в ефірі hromadske заявила народна депутатка, заступниця глави фракції “Слуга Народу” Євгенія Кравчук.

Йдеться не про наступне засідання, яке найімовірніше буде 28 березня, а після нього.

“Дійсно, ми розглядали такий варіант “Б” – провести сесію, очевидно вже не цю сесію, яка буде в суботу, але можливо пізніше, чи на якомусь майданчику на свіжому повітрі, це може бути стадіон чи велика концертна зала. Ми думали про такий варіант, але остаточного рішення немає”, – сказала вона.

Кравчук уточнила, що в суботу, якщо буде засідання, воно пройде у будівлі парламенту, але з додатковими засобами захисту – масками, окулярами і рукавичками.

Також депутатка нагадала, що для перенесення засідання парламенту необхідно ухвалити відповідне процедурне рішення.

“Щоб провести засідання в іншому залі або на вулиці, треба зібратися хоча б один раз і за це проголосувати. Що стосується відеозв’язку та відео голосувань, то це ще складніше, бо тут є роз’яснення Конституційного суду, що це має бути фізичне зібрання депутатів”, – пояснила Кравчук.

Водночас вона зазначила, що депутати тестують можливі технічні засоби такої роботи, і зокрема 25 березня відбулося вже третє тестування роботи по відеозв’язку.

“В чому технічна складність. Це має бути одночасне підключення великої кількості депутатів, і крім того має бути якимось чином зафіксовано, що це саме депутат біля камери, а не його брат, сестра чи кішка. Є багато нюансів, які ми маємо спочатку вирішити”, – резюмувала Кравчук.





ІНШІ НОВИНИ