Єрмак та Макфол закінчили роботу над планом санкцій проти РФ: у ньому 350 тис людей

Робоча група, очолювана главою Офісу президента Андрієм Єрмаком та дипломатом, політологом та екс-помічником президента США Майклом Макфолом, створила Дорожню карту індивідуальних санкцій проти російських олігархів, бізнесменів, пропагандистів та спортсменів. Обмеження можуть запровадити щодо 350 тис. осіб, про це повідомляють останні новини, посилаючись на Офіс президента.

Так, у плані санкцій зазначаються завдання та принципи обмежень. У ньому також є особи, щодо яких варто ввести обмеження.

Основна мета персональних санкцій – посилити тиск на Путіна, російську еліту та олігархів для припинення війни в Україні.

З метою ефективності санкцій, група Єрмак-Макфол створила пріоритетність категорій осіб. Лідерами у списку є олігархи. Пріоритет віддається особам із Топ-100 Forbes.

Пропонується приділити особливу увагу мільярдерам, які поки що обійшли санкції. Це, наприклад, глава “Норнікеля” Володимир Потанін, співвласник “Трансмашхолдингу” Андрій Бокарєв, співвласник “Трансойл” та “Трансмашхолдингу” Іскандер Махмудов.

Варто зазначити, що план санкцій пропонує запровадити обмеження проти вищого чиновництва, ключових менеджерів компаній, у тому числі іноземних, пропагандистів та спортсменів із РФ, керівників партій, їхніх сімей та довірених осіб.

Основними санкційними механізмами є заморожування активів, заборона на в’їзд до країн, а також звільнення осіб із західних компаній.

За документом, обмеження можуть бути запроваджені стосовно близько 350 тис осіб, які тим чи іншим чином підтримуватимуть війну, розв’язану Росією.





ІНШІ НОВИНИ