В НСТУ розповіли, як ANNA MARIA потрапили на Нацвідбір

Член правління, відповідальна за розважальний напрямок “Суспільного мовлення” Олександра Кольцова розповіла, як на Національний відбір потрапив скандальний дует ANNA MARIA.

Так, за її словами, кримських співачок допустили на Нацвідбір тому, що адміністрація “Суспільного” не цікавилася минулим учасників, їх політичними позиціями і не шукала свідомо “благонадійних” виконавців. Про це йшла мова на прес-конференції НСТУ з приводу участі України в Євробаченні-2019 (відео дивіться нижче).

“Ми не шукали на пісенний конкурс “благонадійних”, ми шукали пісню. Якби ми вибирали тільки патріотично налаштованих артистів – тоді треба було знизити вимоги шоу. Я затвердила ANNA MARIA і несу за це персональну відповідальність”, – висловилася Кольцова.

Також вона зазначила – ніхто й гадки не мав, у що може вилитися співпраця з не ANNA MARIА, які за день до фіналу Національного відбору так оскандалились перед усією країною.

“Коли ми вибирали цю пару дівчат, яка 15 років виступала спокійно в Україні, виступала на Майдані, має свою публіку – за них “підписалися” багато артистів. Тим більше, була непогана пісня, вони яскраво виглядали на сцені, і від них очікували якогось меседжу. У співачок є своя історія, вони довго йшли до своєї мети, а для шоу це і потрібно. Те, що потім “вибухнуло”, для нас стало величезним сюрпризом. І у тому, що в суспільстві відбулася така ситуація, немає якогось конкретного винуватця”, – додала Олександра.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

#UFW 2019 Ph: @strokanphoto Style: Ira Sazhina

Допис, поширений ANNA MARIA (@annamariaduet)

У свою чергу, глава НСТУ Зураб Аласанія додав, що до такої ситуації, як виникла з Анною і Марією Опанасюк (учасниці дуету), ніхто не був готовий, а “Суспільне мовлення” готове взяти на себе відповідальність за виник скандал.

“Насправді в цьому році виникла резонансна ситуація з вибором учасників для Національного відбору, тому що ми були трохи розслаблені. Раніше не було таких випадків з артистами. Я беру на себе відповідальність за те, що не підняли питання про громадянську позицію артистів, які представляють свої кандидатури на Національний відбір. Ми не приділили цьому належної уваги”, – заявив Аласанія.

“Наше суспільство зараз дуже гостро реагує на будь-які суперечливі ситуації, і раптом що – відразу готове “розіп’яти”. Якщо так потрібно – НСТУ визнає себе винним і готове нести відповідальність”, – підсумував він.

Нагадаємо, за день до фіналу, в п’ятницю, 22 лютого, учасниці Нацвідбору, які були одними з лідерів змагання, серйозно оскандалились в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR. Вокалістки, які народилися і виросли в Криму, в інтерв’ю з Романом Скрипіним відмовилися визнавати анексію півострова РФ, а також заявили, що “в Україні не йде війна з Росією”.

Цікаво, що за тиждень до цього, під час представлення номера ANNA MARIA в півфіналі Нацвідбору, ведучий Сергій Притула зробив заяву про анексований Крим, зазначивши, що не втомиться повторювати: Крим належить Україні.

При цьому самі ж вокалістки в скандальному інтерв’ю заявили: “Крим – наш”, відкараскавшись від відповіді на питання – Україні чи Росії належить півострів.

Дивіться відео з 16:30

Джерело





ІНШІ НОВИНИ