Український “Прометей” вперше в історії вийшов у плей-ін Ліги чемпіонів

Баскетбольний клуб “Прометей” зі Слобожанського Дніпропетровської області у п’ятому турі Ліги чемпіонів ФІБА здобув розгромну перемогу над італійським “Динамо Сассарі”. У таблиці групи А “Прометей” зараз посідає третю позицію, але перемога над італійцями гарантувала нам місце у плей-ін Ліги чемпіонів.

За словами головного тренера української команди Ронена Гінзбурга, ця перемога піде на користь українському баскетболу: “Якщо потрібно описати цю гру одним словом, то я назву її чудовою. Тренери рідко задоволені тим, що відбувається на майданчику, але сьогодні саме такий випадок. Гравці чудово виклалися. мій штаб проробив відмінну роботу при підготовці до цього суперника. Липовий не тренувався 5-6 днів і був втомленим але сьогодні вийшов і допоміг команді. У нас молодий клуб. Ми постійно переписуємо історію. Це чудове відчуття. Дякую фанам за підтримку навіть у невдалі моменти. Намагатимемося продовжувати в тому ж дусі”.

Останній поєдинок у груповому етапі ЛЧ “Прометей” проведе 21 грудня на виїзді проти німецького “Різена Людвігсбурга”, але на становище у турнірній таблиці результат гри вже ніяк не вплине.

Перша зустріч у плей-ін відбудеться у січні наступного року. “Прометей” зіграє проти другої команди у групі В, яка визначиться 22 грудня. Наразі на роль суперників українського клубу претендують “Сталь-Острув Велькопольськи”, “Хапоель Єрусалим” та “Каршиака”. Переможець протистояння увійде до топ-16 Ліги чемпіонів.





ІНШІ НОВИНИ