Калініна у трьох сетах здобула стартову перемогу на Вімблдоні

У Лондоні розпочався єдиний трав’яний турнір серії Великого шолома – Вімблдон. Перша ракетка України Ангеліна Калініна вже на стадії 1/64 фіналу зустріла опір Анни Бондар з Угорщини.

Перший сет українка програла – незважаючи на два реалізовані брейкпоїнти, Ангеліна віддала відразу три гейми на своїй подачі.

У другому все було вже набагато спокійніше. Угорка знову програла два свої гейми, був ризик віддати і третій. Але й без цього сет завершився з рахунком 6:2.

Фінальний сет стартував дуже добре, оскільки опонентка знову програла свій гейм. З рахунком 4:3 Калініна примудрилася віддати подачу, але добре, що Бондар відповіла тим самим. А в останньому геймі українка впевнено довела справу до переможного кінця – 4:6, 6:2, 6:4.

Для Калініної ця гра в основній сітці турніру стала першою в кар’єрі, і одразу ж переможною. Загалом на Вімблдоні в жіночій сітці одиночного розряду Україну представляють чотири тенісистки: Ангеліна Калініна, Марта Костюк, Леся Цуренко та Даяна Ястремська.

Завдяки “вдалому” жеребкуванню, вже в наступному раунді турнір гарантовано залишить одна українка. Калініна зустрінеться з Лесею Цуренко, яка раніше перемогла Джоді Баррейдж у двох сетах. Для них це буде першою очною зустріччю.





ІНШІ НОВИНИ