Sony анонсувала PlayStation 6, ігрову приставку майбутнього

Попит на ігрові приставки стрімко зростає по всьому світу, в результаті чого все більше і більше людей стають їхніми власниками. В даний час весь світ чекає виходу консолей наступного покоління, які повинні з’явитися на ринку вже в 2020 році, проте сталося те, чого ніхто не очікував. Японська корпорація Sony анонсувала PlayStation 6, тобто нову ігрову приставку майбутнього. Звичайно, зовні її не показали, але зате розповіли про те, чим вона зможе порадувати покупців. Дізнатися про те, що PS6 взагалі вийде на ринок, вдалося від Джима Раяна, глави ігрового підрозділу PlayStation.

Він стверджує, що ще до виходу консолі PlayStation 4 всі говорили йому про те, що дана приставка буде повним провалом, в результаті чого купувати її ніхто не стане. Проте, з тих самих пір пройшло більш ніж шість років, а за цей термін PS4 стала найпопулярнішою в сучасній історії ігровою приставкою, власниками якої встигли стати десятки мільйонів людей по всьому світу. На тлі всього цього Джим Раян заявив про те, що після виходу на ринок консолі PS5 почнеться створенням приставки PlayStation 6. Очікується, що вона вийде на ринок в період з 2025 по 2030 роки.

Відзначається, що Sony вірить в те, що ігрові приставки будуть користуватися великою популярністю ще дуже довго, тому майбутня PlayStation 5 не стане останньою в своєму класі, як багато хто думає. Їй приписують цілу масу різних особливостей, починаючи від вкрай потужного технічного оснащення і закінчуючи численними іншими нововведеннями. При цьому японська корпорація не виключає, що до моменту виходу на ринок PlayStation 6 ситуація зміниться, в результаті чого PS6 буде не просто консоллю, а гібридним пристроєм, здатним повноцінно працювати тільки при підключенні до інтернету.

На практиці це означає, що, наприклад, в автономному режимі без доступу до глобальної мережі консоль PS6 зможе забезпечувати підтримку ігор тільки в дозволі 4K UHD з частотою до 90 кадрів в секунду, тоді як при підключенні до глобальної мережі і серверів Sony ці значення збільшаться до 8K або навіть 16K, а частота кадрів зможе досягати значення в 120 fps. Створення ігрової консолі PlayStation 6 ще не почалося, але компанія-виробник сповнена рішучості для того, щоб її розробити і випустити на ринок. Станеться це абсолютно точно не раніше кінця 2025 року.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ