Продуктивність Google Pixel 6 і інші подробиці про смартфон від авторитетного інформатора

Google готується спричинити фурор на ринку смартфонів, представивши Pixel 6 і Pixel 6 Pro. У хід піде новий і нетривіальний дизайн, а також фірмовий чіп Whitechape l, який, за чутками, допомагає пошуковому гігантові створювати Samsung. Політ фантазій і очікувань фанатів став причиною того, що багато хто покладає дуже великі надії на новий чіп. Відомий мережевий інформатор і співробітник ресурсу XDA Developers вирішив внести ясність з новою платформою.

Так, за його словами, сподіватися на те, що Whitechapel буде розіб’є конкурентів по частині продуктивності не варто. Створюють його не для того, щоб нагинати всіх в синтетичних тестах, а з прицілом на високий «IQ». Акцент зроблять на штучному інтелекті і машинному навчанні. До складу нової платформи увійде нейронний двигун і виділений чіп для обробки зображень.

Очевидно, що робиться це для того, щоб за рахунок штучного інтелекту і програмних алгоритмів прокачати фотоможливості майбутніх Pixel-фонів. Варто також відзначити, що установка Pixel Neural Core не в новинку для пристроїв Google. Раніше NPU був атрибутом Pixel 3 і Pixel 4, але в Pixel 5 компанія відмовилася від його використання.

Якщо говорити в цілому про процесорну продуктивність Whitechapel, то Макс Вейнбах орієнтує на те, що за потужністю він розташується між Snapdragon 865 і Snapdragon 888. Google Pixel 6 повинен запропонувати 6,4-дюймовий дисплей з розширенням FullHD +, подвійну тильну камеру і підтримку технології бездротової надширокосмугової передачі даних UWB.

У випадку з Google Pixel 6 Pro компанія піде на установку трьох камер, дві з яких – основний датчик на 50 Мп і телеоб’єктив на 8 Мп з підтримкою 5-кратного оптичного зуму. Йому приписують AMOLED-дисплей діагоналлю 6,67 дюйма і частотою оновлення 120 Гц.





ІНШІ НОВИНИ