Xiaomi передчасно показала Redmi 10 на Helio G88 і з квадрокамерою в стилі Mi 10 Ultra

Китайська компанія Xiaomi вирішила порадувати всіх шанувальників свого суббренда Redmi раптовим анонсом нового смартфона. Тільки що вона представила довгоочікуваний Redmi 10. Правда, судячи з того, що незабаром вся інформація про новинку була видалена з офіційного сайту виробника, анонс був незапланованим. Тим не менше, ми встигли зберегти всі характеристики новинки і зараз розповімо про них.

Виходу Redmi 10 чекали багато шанувальників китайського бренду. Це той самий недорогий смартфон з камерою в стилі Xiaomi Mi 10 Ultra, який вже не раз ставав об’єктом витоків. Смартфон, як було зазначено в прес-релізі, оснащується 6,5-дюймовим LCD-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD + (2400 на 1080 пікселів) і частотою оновлення зображення 90 Гц. Зверху в невеликому отворі в дисплеї встановлена ​​8-мегапіксельна фронтальна камера для Селфі і відеозв’язку. А на задній кришці можна помітити систему, що складається з чотирьох камер: 50-мегапіксельної основної, 8-мегапіксельної ультраширококутної, 2-мегапіксельної макрокамери і 2-мегапіксельного датчика глибини.

В основу новинки від Redmi ліг восьмиядерний 2-гігагерцевий чипсет Helio G88 від MediaTek, компанію якому складають від 4 до 6 Гбайт оперативної і від 64 до 128 Гбайт вбудованої пам’яті. Крім процесора всередині корпусу ховається акумуляторна батарея ємністю 5000 мАч, що підтримує 18-ватну дротову зарядку. Також смартфон можна використовувати для підзарядки інших мобільних пристроїв – від смартфонів до розумних годинників і навушників. Правда, в такому випадку швидкість зарядки буде обмежена 9 Вт. У комплекті зі смартфоном буде поставлятися зарядний пристрій потужністю 22,5 Вт. На борту у нового Redmi 10 встановлена ​​фірмова оболонка MIUI 12.5 на базі Android 11. У числі інших особливостей новинки – стереодинаміки, сканер відбитків, вбудований в кнопку живлення збоку, порт USB Type-C.

Redmi 10 одягнений в корпус висотою 161,95 мм, шириною 75,53 мм і товщиною 8,92 мм. Важить він разом з усією начинкою 181 г. Апарат буде пропонуватися в трьох кольорах: білому, сірому і синьому.

Дата початку продажів і вартість Redmi 10 не уточнюються. Повідомляється лише, що смартфон вийде в трьох конфігураціях: з 4/64, 4/128 і 6/128 Гбайт пам’яті. З огляду на те, що у віддаленому з сайту Xiaomi прес-релізі нового смартфона вказана дата 18 серпня, швидше за все, сьогоднішній анонс новинки був передчасним і повну офіційну інформацію про нього ми дізнаємося в наступну середу.





ІНШІ НОВИНИ