Тепер офіційно: представлений Redmi 10 з чіпом Helio G88 і дисплеєм на 90 Гц

Після того, як минулого тижня китайська компанія Xiaomi передчасно показала Redmi 10, вчора відбувся офіційний реліз нового смартфона. Спадкоємець торішнього Redmi 9 являє собою оптимальне співвідношення ціни і якості.

Redmi 10 став першим представником серії з екраном з високою частотою оновлення. У нього встановлена 6,5-дюймова LCD-панель з роздільною здатністю Full HD +, співвідношенням сторін 20 до 9 і адаптивною частотою оновлення зображення від 45 до 90 Гц. Також це перший смартфон на ринку на новому чіпсеті MediaTek Helio G88, який являє собою оновлену версію нового процесора Helio G85. У поєднанні з 4 або 6 Гбайт оперативної пам’яті чип забезпечить смартфону гідну для пристрою середнього класу продуктивність. Для зберігання даних буде передбачений вбудований накопичувач на 64 або 128 Гбайт.

Ще одна фішка нового Redmi 10 – його 50-мегапіксельна основна камера. Це камера з найвищою роздільною здатністю в серії Redmi. Компанію їй складають 8-мегапіксельний датчик зі надширококутним модулем, 2-мегапіксельна макрокамера і 2-мегапіксельний датчик глибини. Спереду в невеликому вирізі зверху дисплея встановлена селф-камера з роздільною здатністю 8 мегапікселів.

Але і на цьому особливості Redmi 10 не закінчуються. Також новий смартфон може похизуватися великою батареєю на 5000 мАг з підтримкою швидкої провідної зарядки через порт USB Type-C потужністю 18 Вт і зворотньої зарядки на 9 Вт. І незважаючи на те, що це досить бюджетна модель, в комплекті зі смартфоном поставляється зарядний пристрій на 22,5 Вт, що рідко зустрінеш навіть в більш дорогих смартфонах.

У числі інших характеристик Redmi 10 – два динаміка, 3,5-міліметровий аудіороз’єм для навушників, бічний сканер відбитків пальців і функція розпізнавання обличчя за допомогою фронтальної камери. Але є і погана новина – Xiaomi прибрала слот для карти пам’яті microSD. Працює новий смартфон під управлінням мобільної операційної системи Android 11, поверх якої встановлена ​​фірмова прошивка MIUI 12.5.

Старт продажів Redmi 10 призначений на цю п’ятницю, 20 серпня. Ціни стартують з позначки 180 доларів США за версію з 4 Гбайт оперативної і 64 Гбайт вбудованої пам’яті. Конфігурація з 4 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті оцінена виробником в 200 доларів. А топовий варіант з 6 ОЗУ і накопичувачем на 128 Гбайт обійдеться на 20 доларів дорожче. Покупці зможуть вибрати один з трьох кольорів корпусів: сірий, білий або синій.

Поки виробник не промовив ні слова про Pro-моделі або інші версії Redmi 10. Швидше за все, вони з’являться на ринку трохи пізніше.





ІНШІ НОВИНИ