Флагманські планшети Samsung Galaxy Tab S8 отримають Qualcomm Snapdragon 898 замість Exynos 2200

Південнокорейський гігант Samsung, один з лідерів світового планшетного ринку, готує до виходу нове покоління своєї флагманської серії планшетів Galaxy Tab. Мова йде про лінійку Samsung Galaxy Tab S8, яка прийде на зміну випущеному в цьому році сімейству Galaxy Tab S7. У серію Samsung Galaxy Tab S8 увійдуть три моделі. Компанію базовому Samsung Galaxy Tab S8 складуть старші моделі Galaxy Tab S8 + і Galaxy Tab S8 Ultra.

Незважаючи на те, що до анонсу серії Samsung Galaxy Tab S8 залишилось ще доволі довго, в Мережі вже почала з’являтися інформація про нові планшети. Так, відомий китайський інсайдер Ice Universe на своїй сторінці в Twitter розповів, на якому процесорі будуть базуватися нові планшети. За його відомостями, Samsung відмовиться від використання в наступному поколінні Galaxy Tab своїх фірмових процесорів Exynos і замість Exynos 2200, як передбачалося раніше, вони будуть базуватися на ще не анонсованому флагманському чипсеті Qualcomm Snapdragon 898. Його офіційний анонс очікується на початку грудня на традиційному саміті Qualcomm. Чому Samsung вибрала чип Qualcomm замість своєї фірмової платформи, джерело не уточнило. Цілком можливо, що це пов’язано з високим відсотком браку при виробництві Exynos 2200.

Раніше це ж джерело повідомило, що нові планшети з серії Samsung Galaxy Tab S8 будуть підтримувати функцію швидкої зарядки потужністю 45 Вт (10В / 4,5 А). Базовий Samsung Galaxy Tab S8 буде живитися від акумуляторної батареї ємністю 8000 мАг. Модель з приставкою Plus отримає елемент живлення на 10 090 мАг, а автономну роботу Ultra-версії забезпечить акумуляторна батарея ємністю 11 500 мАг.

Що стосується інших характеристик нових планшетів, то відомо, що Samsung Galaxy Tab S8 Ultra буде оснащений 14,6-дюймовим OLED-дисплеєм з частотою оновлення зображення 120 Гц і вбудованим накопичувачем об’ємом до 512 Гбайт. Samsung Galaxy Tab S8 + отримає 12,4-дюймову OLED-панель на 120 Гц, 8-мегапіксельну фронтальну камеру, 8 Гбайт ОЗУ і до 256 Гбайт вбудованої пам’яті.





ІНШІ НОВИНИ