Політики в США сперечаються про введення санкцій проти Honor

Сутичку з Білим домом на даний момент Huawei програє. Компанія не зникла з карти смартфонобудівництва але її частка на ринку стрімко зменшилася і з нею перестали рахуватися, як з серйозним гравцем. Що встигла зробити Huawei – продати бренд Honor, щоб вивести його з-під удару санкцій і дозволити працювати і далі. Продаж за реальні гроші «доньки» став спробою показати, що угода законна і материнська компанія втрачає контроль над Honor.

Цілком логічно, що американські чиновники поставили під сумнів той факт, що зв’язки між Honor і Huawei розірвані, між компаніями побудували кам’яну стіну. Компанія вийшла з-під американських санкції але її не втратили з поля зору і ряд політиків продовжують бачити в ній потенційну загрозу. З пристроїв США почали надходити повідомлення, що деякі політики і сенатори все ж не готові реабілітувати Honor і почали ініціювати питання про включення її в «чорний список».

Але в рядах політиків і можновладців немає єдності думки. За даними The Washington Post, Міністерство енергетики та Пентагон виступають за те, що Honor необхідно повернути до списку санкцій. Тоді як Міністерство торгівлі і Держдеп проти такого кроку. Яке в підсумку приймуть рішення, ясності немає. Швидше за все, остаточне рішення буде багато в чому залежати від позиції Президента США Джона Байдена в цьому питанні.





ІНШІ НОВИНИ