Популярні дисплеї, чипи і пам’ять в смартфонах за версією AnTuTu

Відомий і популярний бенчмарк AnTuTu не тільки вимірює потужність і продуктивність смартфонів але й публікує статистику переваг користувачів. Природно, що вона справедлива лише в розрізі тих, хто встановив і працює з синтетичним тестом. Днями AnTuTu опублікував список переваг користувачів актуальний за підсумками третього кварталу нинішнього року.

Більшість, а це 32,4% опитаних висловилися на користь установки дисплеїв діагоналлю 6,6 дюйма. Ще 20% не проти побачити в пристрої 6,7-дюймову панель. Передбачувано, що левова частка користувачів (60,6%) проголосували за FullHD. Цікаво, що в перевагах користувачів в частині традиційної і підвищеної герцовки, панує паритет. Частоті оновлення 60 Гц віддало перевагу 41,6% респондентів і 41,3% віддали свій голос за плавну 120-герцову панель.

Якщо говорити про чипи, то користувачі виявляють більшу лояльність до процесорів від Qualcomm. Рішення американського чипмейкера віддають перевагу 61,8% користувачів, а ось аудиторія лояльних до бренду MediaTek склала 19,1%.

Бенчмарк дав зрозуміти, що частка процесорів з вісьмома ядрами становить 99,1% і це цілком закономірний результат, зважаючи на те, що така кількість ядер стала вже нормою. Більшість користувачів впевнені, що чим більше оперативної пам’яті, тим краще. 49,8% проголосували за 8 Гб оперативки і ще 26,6% – за 12 Гб. Тобто, якщо говорити про вбудований носій, то в пріоритетах у респондентів виявилися 128 Гб і 256 Гб. Це опитування дозволило дізнатися, що частка пристроїв з Android 11 склала 67,9%, а Android 10 – 24,9%.





ІНШІ НОВИНИ