Apple представить 40-ядерні 3-нм чипи для комп’ютерів Mac у 2023 році

Інсайдер і журналіст Вейн Ма з The Information поділився подробицями про майбутні чипи Apple Silicon, які прийдуть на зміну 5-нанометровим M1, M1 Pro та M1 Max. Вже за кілька років Apple почне випускати 40-ядерні процесори для Mac.

За даними інсайдера, Apple та TSMC планують виробляти чипи другого покоління (M2) з використанням удосконаленої версії 5-нм техпроцесу. Більше того, нові процесори будуть складатися з двох матриць, що дозволить використовувати більшу кількість ядер. Ймовірно, чипи M2 будуть використовуватись у майбутніх моделях MacBook Pro та інших настільних комп’ютерах Mac.

Цікаво, що компанія планує “набагато більший стрибок” у чипах Apple Silicon третього покоління (M3), частина з яких буде вироблятися за 3-нм техпроцесом TSMC і отримає до чотирьох матриць і до 40 обчислювальних ядер. Для порівняння: чип M1 складається з 8-ядерного процесора, а M1 Pro та M1 Max отримали по 10 ядер ЦП, тоді як топовий Mac Pro поставляється з 28-ядерним процесором Intel Xeon W.

Очікується, що TSMC зможе виробляти 3-нм чипи для Mac та iPhone до 2023 року. Відповідно до звіту The Information, чипи третього покоління розробляються під кодовими назвами Ibiza, Lobos та Palma.





ІНШІ НОВИНИ