Розкрито характеристики та вартість першого планшета OPPO

Незабаром на ринку планшетів, який отримав по суті друге дихання завдяки пандемії коронавірусу, з’явиться новий гравець. Йдеться про китайську компанію OPPO, яка готує до виходу свій перший планшетний комп’ютер з лаконічною назвою OPPO Pad. Деякі характеристики новинки та її вартість розсекретив відомий китайський інсайдер Digital Chat Station.

Джерело повідомило, що перший планшет OPPO буде обладнаний 11-дюймовим LCD-дисплеєм із частотою оновлення зображення 120 Гц, що забезпечить більш плавну картинку в порівнянні з планшетами з нижчою частотою оновлення. В основу планшета ляже восьмиядерний чипсет субфлагманського рівня Qualcomm Snapdragon 870, компанію якому становитимуть 6 Гбайт оперативної пам’яті. Для зберігання даних буде виділено вбудований накопичувач на 256 Гб. Також OPPO Pad отримає дві камери: 8-мегапіксельну фронтальну для селфі та відеозв’язку спереду та 13-мегапіксельну основну камеру ззаду. Працювати новий планшет китайського бренду буде під управлінням мобільної операційної системи Android 11 з встановленою поверх спеціальною версією фірмового інтерфейсу ColorOS 12, розробленою для планшетних комп’ютерів.

Точна дата виходу OPPO Pad наразі невідома. Цілком можливо, що новинку буде представлено до кінця 2021 року, тобто або в листопаді, або в грудні. Також не виключено, що офіційна назва OPPO Pad буде зовсім іншою. Вартість нового планшета на китайському ринку складе близько 2000 юанів або 312 доларів за поточним курсом. Чи з’явиться пристрій за межами Китаю і за якою ціною, ми можемо поки що тільки здогадуватися. До речі, зараз OPPO працює над серією смартфонів Reno 7, до якої увійдуть моделі Reno 7, Reno 7 SE та Reno 7 Pro. Смартфони повинні дебютувати цього місяця і цілком можливо, що OPPO Pad дебютує разом з ними.





ІНШІ НОВИНИ