Apple знайшла спосіб захистити Android-пристрої від стеження за допомогою AirTag

Мітка з можливістю відстеження геолокації AirTag повинна була служити на благо і допомагати знаходити загублені речі та предмети. Але виявилося, що технологія знайшла своє застосування у злочинному світі. Зловмисники почали використовувати пошуковий трекер для викрадення автомобілів. Вони користувалися тим, що власники дорогих авто та за сумісництвом власники Android-смартфонів позбавлені можливості відстежувати перебування поблизу міток AirTag.

Треба віддати належне Apple, яка не залишила поза увагою ситуацію та вирішили допомогти користувачам Android-пристроїв з виявленням тегів. Вона випустила програму Tracker Detect для Android-пристроїв, щоб дізнатися чи немає поблизу пошукових маячків AirTag. Коли утиліта знаходить найближчий AirTag, відокремлений від свого власника, вона позначає його як «Невідомий AirTag». Якщо потім він слідує за вами протягом 10 хвилин, можна вказати трекеру подати сигнал, щоб його було легше знайти.

Програма розповсюджується безкоштовно через Google Play і не вимагає облікового запису Apple. Варто пам’ятати, що пошук міток не здійснюється на постійній основі та автоматично. Користувачеві необхідно активувати програму та включити пошук для того, щоб виявити підозрілі мітки навколо. У будь-якому випадку новий додаток може бути дуже доречним для роботи з мітками.





ІНШІ НОВИНИ