Sony розкрила характеристики гарнітури віртуальної реальності PlayStation VR2 для PS5

В рамках виставки CES 2022 компанія Sony розкрила нові подробиці про майбутню гарнітуру віртуальної реальності PlayStation VR2.

Нова гарнітура буде сумісна з консолями PlayStation 5 та новими контролерами VR2 Sense. Гаджет оснащений дисплеями з роздільною здатністю 2000×2040 пікселів на око, кутом огляду 110 °, підтримкою частоти кадрів від 90 до 120 Гц в 4K HDR. Гарнітура PS VR2 також отримала функцію відстеження рухів голови та контролерів за допомогою вбудованих камер.

Крім того, Sony представила нову функцію зворотного зв’язку для гарнітури, яка використовує вбудований вібромотор для імітації ігрових подій – наприклад, він може імітувати відчуття прискореного пульсу персонажа або відчуття об’єктів, що проходять близько до персонажа. 3D-звук та відстеження очей також створюють ефект занурення.

Контролери PS VR2 Sense отримають ключові функції геймпадів DualSense, включаючи тактильний зворотний зв’язок та адаптивні тригери. На жаль, сам гаджет компанія поки що не показала.

Sony ще не розкрила подробиць про терміни виходу гарнітури, але компанія вже анонсувала одну з перших ігор для нової платформи – Horizon: Call of the Mountain – VR-гра по всесвіту Horizon.





ІНШІ НОВИНИ