Samsung Galaxy S22 не отримає 45-ватну зарядку

Південнокорейська компанія Samsung готує до виходу нову серію флагманську смартфонів Galaxy S22. У лінійку, яка побачить світ у першій половині лютого, увійдуть три моделі: базова Samsung Galaxy S22 та топові Galaxy S22+ та Galaxy S22 Ultra. Два останні смартфони зможуть похизуватися підтримкою швидкої 45-ватної зарядки. Була невелика надія, що базовий Samsung Galaxy S22 теж отримає швидку зарядку на 45 Вт. Проте, джерела порталу Nieuwe Mobiel сьогодні розчарували нас.

За даними інсайдерів Nieuwe Mobiel, базовий Samsung Galaxy S22, як і його попередник в особі Galaxy S21, підтримуватиме 25-ватну зарядку. У результаті процес повної зарядки від 0 до 100% батареї ємністю 3700 мАг займе новий флагман Samsung цілих 70 хвилин. Цікаво, що Samsung вирішила зменшити ємність батареї нового флагмана на 300 мАг з 4000 мАг у торішнього Galaxy S21 до 3700 мАг у Galaxy S22. Із чим пов’язане це рішення, не уточнюється.

До речі, як і минулого року, в комплекті з новими флагманами поставлятиметься лише USB-кабель, а ось адаптер живлення доведеться докуповувати окремо. Відмова від зарядки в комплекті Samsung пояснює турботою про екологію та бажанням скоротити вуглецевий слід і кількість електронного сміття. З тієї ж причини зарядку та навушники з комплекту прибрала Apple. Проте скептики впевнені, що виробниками керує насамперед не турбота про екологію, а бажання скоротити витрати та максимізувати прибуток.





ІНШІ НОВИНИ