Qualcomm поспішає із виходом Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Qualcomm слідує графіку: два флагманські чипи на рік. Спочатку вона представляє номерний топовий чипсет, а у другій половині року виходить його розігнана версія із приставкою Plus. Наслідувати цю традицію чипмейкер має намір і цього року, на нас чекає анонс Snapdragon 8 Gen Plus.

Ми вже чули, що головною відмінністю стане той техпроцес, який ляже в основу чипа. Якщо Snapdragon 8 Gen 1 виготовлений із застосуванням 4-нанометрового техпроцесу Samsung, його Plus-версія отримає норми 4-нм техпроцесу TSMC. Експерти запевняють, що технологія тайванського чипмейкера перевершує рішення від конкурента щодо зрілості та енергоефективності. Вжити послуг TSMC при виготовленні Snapdragon 8 Gen 1 компанія не могла через завантаження чипмейкера випуском чипів для Apple.

На жаль, Snapdragon 8 Gen 1 став “пічкою” і “гідною” спадщиною “гарячих хітів” Snapdragon 810, Snapdragon 888. Ниття про перегрів Android-флагманів стало справою повсякденною торік. Виробники змушені були шукати шляхи вдосконалення систем охолодження і цього року жоден анонс флагмана не обходиться без того, щоб виробник не декларував своїх успіхів у створенні систем, які покликані ефективно відводити тепло.

За чутками, Qualcomm квапить TSMC з випуском Snapdragon 8 Gen 1 Plus, щоб якнайшвидше відправити у відставку попередника. Чипмейкер дуже сподівається “відмитися” від поганої слави виробника “гарячих” чипів. На жаль, конкретики щодо термінів виходу нового процесу знову не прозвучало.





ІНШІ НОВИНИ