Оновлена ​​версія Realme 8 отримала 5G і дисплей на 90 Гц

Китайський бренд Realme і його керівництво – великі шанувальники 5G і вони хочуть зробити стільникові мережі п’ятого покоління доступними для всіх. І саме завдяки Realme і ще декільком китайським виробникам на ринку з’явилися недорогі смартфони з підтримкою 5G. Realme регулярно випускає нові моделі смартфонів з підтримкою нового покоління стільникового зв’язку. Не далі як напередодні Realme перезапустила смартфон Realme 8, додавши в нього підтримку 5G.

Схоже, компанія побачила, що попит на оригінальний Realme 8 ослаб через відсутність у смартфона підтримки 5G. І Realme вирішила виправити ситуацію, випустивши оновлену модель Realme 8. В основу 5G-версії ліг 7-нанометровий чіпсет Dimensity 700 від MediaTek з вбудованим 5G-модемом з підтримкою роботи в мережах 5G в діапазоні частот нижче 6 ГГц. Крім 5G-модему до складу платформи також входять два високопродуктивних обчислювальних ядра Cortex-A76 з тактовою частотою 2,2 ГГц і шість енергоефективних ядер Cortex-A55 з тактовою частотою 2 ГГц. Компанію процесору складуть від 4 до 8 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті з можливістю розширення за допомогою карти пам’яті microSD (до 1 Тбайт), під яку виділено окремий слот.

На лицьовій панелі Realme 8 5G встановлений 6,5-дюймовий LCD-дисплей з частотою оновлення зображення 90 Гц, роздільною здатністю Full HD +, піковою яскравістю близько 600 ніт і посиленим захисним склом Dragontrail. У верхньому лівому кутку екрана можна помітити невеликий круглий виріз – там встановлена ​​16-мегапіксельна фронтальна камера з ширококутним об’єктивом. Що ж до основної камери смартфона, то вона складається з трьох датчиків: 48-мегапіксельного Samsung GM1, що виконує роль головної камери, 2-мегапіксельної макрокамери і 2-мегапіксельного датчика глибини для портретних фото.

За автономність Realme 8 5G відповідає акумуляторна батарея ємністю 5000 мАч. Вона підтримує швидку зарядку потужністю 18 Вт через порт USB Type-C. А керує всім мобільна операційна система Android 11 з встановленою поверх фірмовою прошивкою Realme UI 2.0. Інші характеристики смартфона включають в себе бічний сканер відбитків пальців, слот для двох SIM-карт, 3,5-міліметровий аудіороз’єм, NFC, Bluetooth 5.1 і двохдіапазонний Wi-Fi.

До речі, кажучи про дизайн Realme 8 5G, зверніть увагу на задню панель смартфона. Чи помічаєте відсутність слогана Dare to Leap на задній кришці? Схоже, Realme вирішила прислухатися до думки користувачів і експертів і в цей раз обмежилася лаконічним написом Realme знизу. На вибір покупцям пропонують два варіанти кольорів: чорну і блакитну.

Представляючи Realme 8 5G, бренд заявив, що новий смартфон пройшов в цілому більше 320 тестів на якість. Наприклад, сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку живлення збоку, пройшов перевірку 500 000 натисканнями, навушники були підключені до 3,5 мм роз’єму 10 000 РЗА, а порт USB Type-C витримав 20 000 циклів підключення.

Першим ринком, де стартує продаж Realme 8 5G, був обраний Таїланд. Там його вартість складає близько 320 доларів США за курсом. Коли і за якою ціною новинка з’явиться на інших ринках, поки невідомо.





ІНШІ НОВИНИ