Без м’ясних делікатесів не обходиться жодне застілля. Перед тим як купити ковбасу, варто ознайомитися з видами, що існують та їх особливостями. Великий вибір якісних харчових продуктів пропонує мережа супермаркетів Novus.
Варенка
Найбільш відомий варіант на столах українців. Перші сорти було винайдено понад 80 років тому. Частіше за все для приготування використовується свинина або яловичина, а також м’ясо птиці. Крім того, в складі може знаходитися:
- молоко;
- яйця;
- шпик;
- язик та інші компоненти.
Свою назву продукт отримав через особливості приготування: сировину перемелюють до однорідної маси та варять при температурі 80 градусів. Аналогічним способом готуються сосиски, але перед вживанням їх додатково проварюють.
Варено-копчена ковбаса
В цьому продукті більше спецій, сировина проходить кілька етапів обробки. Спочатку фарш солять та витримують 2 доби, після чого варять та коптять.
Завдяки такій обробці продукт набуває темнішого кольору, яскравого смаку та аромат копчення. Яскравий приклад такого продукту – сервелат.
Напівкопчена, сирокопчена та сиров’ялена ковбаса
Це схожий з попереднім варіантом продукт, але різниця полягає в термообробці сировини. Фарш обсмажують, варять та коптять, після чого охолоджують та сушать. Мисливські та любительські ковбаски належать саме до цього різновиду.
Сирокопчена ковбаса проходить копчення в сирому вигляді. Часто на приготування елітних делікатесів витрачається понад місяць часу. Головна відмінність – щільність та яскраво-червоний або темно-бордовий колір.
Схожий варіант – сиров’ялені ковбасні вироби. Але сировину попередньо не маринують і не коптять. Це найдорожчі варіанти ковбас, в склад яких може входити навіть дороге вино.
Крім вищеназваних варіантів, в Новусі можна придбати кров’яні та ліверні ковбасні вироби. В першому типі основним компонентом виступає свиняча або теляча кров, а для приготування ліверки використовуються субпродукти. Це найдешевші варіанти ковбасної продукції, яку можна знайти в мережі магазинів Новус.