Смертельний напад білої акули на дайвера потрапив на відео

Шокуюча трагедія сталася в Австралії, де після нападу акули на одному з пляжів Сіднея загинула людина. Як пише «Бі-бі-сі», чотириметрова біла акула роздерла чоловіка, який займався плаванням недалеко від узбережжя.

Свідки нападу на пляжі Бухан-Пойнт розповідають, що одразу не зрозуміли, що відбувається. Відпочиваючі повернулися на чиїсь крики і спочатку вирішили, що у воду залетіла машина, а потім побачили плавець і кров. Сам напад зайняв буквально кілька секунд, під час яких акула перекусила жертву надвоє.

Влада виявила останки загиблого плавця, який був одягнений у гідрокостюм. Ним виявився 35-річний британець, який працював інструктором з дайвінгу.

Після трагедії кілька пляжів у Сіднеї було закрито для купання, а в прилеглих водах встановили пастки SMART, що передають через супутники сигнали про небезпеку. Влада влаштувала на акулу справжнє полювання, намагаючись вистежити її за допомогою безпілотників та морських патрулів, але поки що без жодного результату.

Останній раз у Сіднеї біла акула атакувала людину зі смертельним результатом у 1963 році. У 2020 році неподалік Есперансу в штаті Західна Австралія було виявлено об’їдене акулами тіло німецького футболіста американської студентської команди «Гастінг Бронкос» Еріка Бірігітті. 21-річний спортсмен приїхав на відпочинок до Австралії. Одного дня він разом з друзями прогулювався узбережжям, але послизнувся і впав з урвища. Друзі намагалися допомогти йому, але футболіст не зміг впоратися з сильною течією, і його забрало у відкрите море, де на нього напали акули.

Взагалі ж найнебезпечнішим містом Австралії з погляду нападу акул вважається Брісбен, де мешкає безліч акул-биків. До речі, після однієї з повеней у Брісбені очевидці спостерігали цих самих «биків», що пливли центральними вулицями цього третього за величиною міста Австралії.





ІНШІ НОВИНИ