Крейсер “Москва” не брав участі у війні – прокуратура РФ

Російське військове командування заперечує, що ракетний крейсер “Москва” заходив до українських територіальних вод і взагалі брав участь у війні проти України. Про це в соціальних мережах розповів батько матроса-строковика, який зник безвісти після знищення корабля.

Так, Дмитро Шкребець написав у соцмережі “Вконтакте”, що його син-строковик Єгор служив на крейсері “Москва” і опинився серед тих, кого Росія офіційно оголосила зниклими безвісти. На запит батька російська прокуратура відповіла, що корабель взагалі не брав участі у війні проти України.

“Острів “Зміїний” це не територіальні води України, покидьки? Якими мерзотами треба бути, щоб надсилати нам таке!” – написав чоловік.

Також батько терміновика опублікував фотокопію відповіді, надісланої прокуратурою. У ній, зокрема, зазначено, що матрос Шкребець “оголошений безвісно відсутнім у військовій частині”, а пошукові роботи нібито не дали результату.

Крім того, прокуратура стверджує, що крейсер “Москва” не заходив до територіальних вод України і взагалі “не був включений до переліку військових з’єднань та частин, що залучаються до участі у спеціальній військовій операції”.

Примітно, що Дмитро Шкребець, який після смерті сина почав голосно проклинати російські державні органи, раніше у соцмережах писав, що Україна “не має існувати”. Чоловік радів початку повномасштабної війни та обстрілу українських міст, хвалив Путіна.

Цікаво й те, що батькам матроса Шкребця та рідним усіх інших загиблих на кораблі, ймовірно, не виплачуватимуть належну компенсацію, якщо вже офіційно корабель не був задіяний у “спецоперації”.





ІНШІ НОВИНИ