У КНДР за добу “лихоманкою” заразилися майже 90 тисяч людей

На Заході вважають, що у Північній Кореї вирує епідемія коронавірусу. Влада КНДР офіційно не говорить про COVID-19.

У Північній Кореї за минулу добу “лихоманка” виявлена ​​ще у 89,5 тисяч жителів, що на 980 більше, ніж на добу раніше, повідомило в неділю, 29 травня, Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) з посиланням на дані Державного штабу щодо запобігання поширенню епідемії.

Повідомляється також, що за суботу в КНДР одужали 106 390 осіб – на 12 230 менше, ніж за п’ятницю.

Загалом за час епідемії “лихоманки”, яку закордонні експерти вважають, насправді, коронавірусною інфекцією, у Північній Кореї заразилися вже 3 448 880 людей, 3 262 700 з них одужали та 69 померли. Боротьба з інфекцією залишається у центрі уваги партійного та державного керівництва КНДР.

29 травня актуальні питання запобігання розповсюдженню інфекції було розглянуто на засіданні політбюро ЦК Трудової партії Кореї під головуванням лідера КНДР Кім Чен Ына.

“На ньому була дана позитивна оцінка контрольованої та покращуваної епідемічної ситуації по всій країні, розглянуті питання постійної стабілізації та покращення загальної ситуації при подальшому закріпленні досвіду, накопиченого в ранній період протиепідемічної роботи”, – повідомило агентство ЦТАК.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ