Успіхи РФ на сході України тимчасові: Західні експерти назвали причину

Російські війська протягом кількох місяців зазнавали принизливих поразок. Але зараз вони досягли хоч і незначних, але успіхів на сході України. Це є максимум РФ, це тимчасово, воювати більш активно окупанти навряд чи здатні. Такого висновку дійшли західні військові експерти, яких опитало видання Business Insider та опублікувало свій прогноз.

Так, другий етап війни, яку чомусь вирішили називати “спецоперацією”, почався в середині березня. Тоді Москва твердила про плани повністю захопити Донбас та український південь.

Починаючи з середини березня, маючи більш вузький фронт та кращі логістичні можливості, порівняно з початком війни, рашисти просунулись трохи вперед. При цьому вони зазнають постійних втрат.

Основним для російських загарбників містом, яке вони намагаються захопити, є Сєвєродонецьк. У ньому противник має лише локальні успіхи. Основна дорога, яка веде до міста, продовжує контролюватись ЗСУ.

Згідно з прогнозом військових експертів, спроби РФ просуватися припиняться протягом кількох тижнів. Почнеться знову позиційна війна, як, наприклад, у Херсонській області. Там росіяни зайняли оборону, активних дій не ведуть, а з низки напрямків відходять.

Велика кількість сил хоч і дає РФ деяку перевагу, але у разі успішного використання ЗСУ нової зброї та вдалої розстановки своїх сил, шляхів постачання, всі досягнення росіян будуть нівельовані.





ІНШІ НОВИНИ