Російський “Газпром” продовжує скорочувати постачання газу до Європи

У четвер, 16 червня, російський монополіст “Газпром” продовжив скорочувати постачання газу до Європи. Зокрема, у компанії заявляли про скорочення поставок газопроводом “Північний потік-1” до Німеччини, зменшивши потужності до 40%. Подробиці передає видання Reuters.

Так, міністр економіки Німеччини говорив, що РФ скорочує постачання газу для того, щоб посіяти невизначеність, а також підвищити ціни на енергоносії.

Зранку в Нідерландах ціна на газ зросла на 25%.

Видання наводить слова “Газпрому” про те, що нібито постачання скорочено через затримку обладнання компанією Siemens Energy, яке проходить технічне обслуговування в Канаді. Проте, німецький регулятор таке пояснення відхилив.

Глава регулятора Клаус Мюллер назвав скорочення постачання російського газу попереджувальним сигналом. Він може стати проблемою для економіки Німеччини взимку. Мовляв, треба наповнити сховища на зиму.

Як би там не було, один із найбільших імпортерів газу РФ у Німеччині Uniper вказував, що постачання впало на чверть від узгоджених обсягів. Але це вдалося перекрити за рахунок інших постачальників.

Про скорочення постачань повідомили не лише в Німеччині, а й в Італії, Чехії та Австрії.





ІНШІ НОВИНИ