У США заявили про загальну слабкість армії Китаю та Росії

Збройні сили Китаю та Росії мають загальну слабкість, пише CNN із посиланням на доповідь університету оборони США.

У доповіді було проаналізовано біографії більш ніж 300 вищих офіцерів армії, флоту, ВПС, ракетних військ Китаю з 2015 до 2021 року. Згідно з висновками дослідження, у кожній службі керівники навряд чи мали досвід оперативної роботи в будь-якій іншій галузі, крім тієї, де вони розпочинали свою кар’єру. У той час, як у США перехресне навчання є законною вимогою з 1986 року.

Така особливість здатна знизити потенціал китайської армії бути ефективною там, де потрібний високий рівень взаємодії.

Проте експерти застерігають від порівняння можливої ​​поведінки Китаю у війні з діями, які робила Росія в Україні. Зокрема, згідно з доповіддю, Китай, на відміну від Росії, краще готує призовників, і в армії КНР сильніше розвинений інститут молодших офіцерів. Зазначається, що всі офіцери Китаю є членами Компартії, а отже, мають певну політичну підготовку.

Американські аналітики наголосили, що ситуація може змінитися, якщо в Китаї з’явиться нова плеяда молодих офіцерів, які вміють використовувати новітні технології. Сьогодні, за даними експертів, глава КНР Сі Цзіньпін «не просуває молодих офіцерів, більш знайомих із сучасними конфліктами», воліючи заохочувати лояльність старих офіцерів.

Проте аналітики, як і раніше, побоюються недооцінювати можливості Китаю і застерігають від порівнянь з Росією.





ІНШІ НОВИНИ