Байден звинуватив Росію у порушенні режиму нерозповсюдження ядерної зброї

Президент США Джо Байден звинуватив Росію у порушенні режиму нерозповсюдження ядерної зброї через «ядерні погрози на адресу країн Європи». Про це політик висловився на Генасамблеї ООН, трансляцію його промови вела Associated Press (AP).

Глава американської держави прокоментував слова російського колеги Володимира Путіна про те, що Москва готова використати будь-які засоби для захисту свого народу та території. «Лише сьогодні президент Путін виступив із відвертими погрозами застосування ядерної зброї на адресу Європи та безрозсудною зневагою до обов’язків режиму нерозповсюдження», — заявив він.

Байден додав, що Кремль організує “фіктивний референдум”, щоб спробувати приєднати частину України до РФ. Він побачив у цьому кроці надзвичайно серйозне порушення Статуту ООН.

Раніше повідомлялося, що промова Байдена на ГА ООН була спішно переписана після заяв Путіна щодо можливості застосування ядерної зброї для захисту російського суверенітету. Цю інформацію підтвердили, зокрема, співробітники Білого дому.

Договір про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) є міжнародним актом, розробленим Комітетом з роззброєння ООН. Він набув чинності 5 березня 1970 року.





ІНШІ НОВИНИ