Ізраїль терміново відкликає своїх військових із території РФ

Всім військовослужбовцям ізраїльської армії ЦАГАЛ, які мають російське громадянство і перебувають на території Росії, наказано негайно повернутися до Ізраїлю. Відповідний наказ озвучили у ЦАГАЛ для мас-медіа Ізраїлю. Крім того, чинним військовослужбовцям ЦАГАЛ, які мають російське громадянство, також заборонено відвідувати РФ.

У ЦАГАЛ посилаються на оголошену РФ мобілізацію. МЗС Ізраїлю пояснив: ” На громадян Ізраїлю, які мають також російське громадянство, які приїжджають, знаходяться або відвідують територію всередині кордонів Російської Федерації, поширюються російські закони та правила, включаючи рішення, що стосуються призову громадян на військову службу та від’їзду за межі державних кордонів”. Таким чином ЦАГАЛ має намір попередити можливу мобілізацію ізраїльтян в РФ.

Крім того, в МЗС Ізраїлю заявили: “Ізраїль підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми не визнаємо приєднання чотирьох округів до Росії. Ізраїль багаторазово повторював цю чітку позицію, у тому числі й останніми днями”.





ІНШІ НОВИНИ