Британія поставить Україні ракети середньої дальності

Уряд Великобританії має намір поставити Україні ракети середньої дальності для американських зенітних ракетних комплексів NASAMS. Про це повідомляє газета The Times.

Згідно з інформацією від міністра оборони Великобританії Бена Воллеса, термінове постачання Києву ракет для NASAMS викликане масованими російськими ударами по об’єктах енергетики, військового управління та зв’язку України в останні дні.

У виданні також зазначається, що влада США до кінця 2022 року відправить Україні два ЗРК NASAMS. Крім того, ще шість таких комплексів Вашингтон обіцяє надіслати додатково.

“Новий пакет допомоги Україні обговорювався на зустрічі британського міністра оборони з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі 12 жовтня”, – пише The Times.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявила, що побачила «ознаку українського успіху» у російських ударах по Києву. Також британський лідер підкреслила, що Великобританія продовжуватиме підтримувати президента Володимира Зеленського та Україну.





ІНШІ НОВИНИ