НАТО проведе ядерні навчання за тисячу км від РФ

НАТО проведе свої стратегічні ядерні навчання на відстані 600 миль (960 кілометрів) від РФ, заявили у четвер, 13 жовтня, у Білому домі. У навчаннях не планують задіювати боєприпаси, повторили у Байдена.

Той факт, що Північноатлантичний альянс проведе навчання щодо “надійності та ефективності ядерного стримування”, оголосив генсек НАТО Єнс Столтенберг ще 11 жовтня. За його словами, “ядерні навчання були заплановані ще до початку конфлікту в Україні”. ” Це давно заплановані навчання, реально вони були заплановані ще до вторгнення в Україну. Це стандартні навчання, вони дозволяють переконатися, що наше ядерне стримування залишається безпечним, надійним та ефективним”, – сказав він напередодні засідання міністрів оборони країн Альянсу.

При цьому Столтенберг зазначив, що “ядерна риторика Путіна є небезпечною і безвідповідальною”. ” Ми серйозно до цього ставимося і не втрачаємо пильності. Ми не дамо себе залякати – будь-яке застосування ядерної зброї докорінно змінить характер конфлікту і матиме важкі наслідки. Росія знає, що ядерну війну не можна виграти, і її не слід вести”, – сказав генсек.

У свою чергу, міністр оборони США Ллойд Остін за фактом чергової зустрічі у форматі “Рамштайн” заявив, що Сполучені Штати стежать за “індикаторами можливості завдання Росією ядерного удару.”На даний момент ми не бачимо таких індикаторів, які змусили б нас повірити в це”, – сказав він.





ІНШІ НОВИНИ