США вивчили уламки збитих в Україні іранських безпілотників

Уряд США вивчив уламки безпілотних літальних апаратів (БПЛА) іранського виробництва, збитих в Україні. Про це з посиланням на офіційних осіб пише The Washington Post (WP).

Два джерела заявили газеті, що владі вдалося отримати інформацію про структуру та технологію роботи дронів, дані допоможуть Вашингтону та Києву ідентифікувати та знищувати їх, перш ніж вони досягнуть своїх цілей.

Зокрема, з’ясувалося, що модель Shahed-136 літає низько та повільно, а також має мало металевих частин, що ускладнює її виявлення за допомогою радарів. При цьому посилює ситуацію розташування точок запуску безпілотників: вони знаходяться надто далеко, щоб можна було завдати удару до вильоту.

За словами аналітиків, БПЛА є серйозною проблемою: багато захисних систем, здатних ліквідувати їх, занадто дорогі і призначені для серйозніших загроз, таких як літаки і гелікоптери, а на їхнє виробництво йдуть місяці або роки. В результаті подібні пристрої розставляються лише у тих місцях, які вважаються найбільш уразливими.





ІНШІ НОВИНИ