Компанія Трампа постане перед судом за звинуваченням у податковому шахрайстві

У Нью-Йорку цього тижня розпочнеться судовий процес над The ​​Trump Organization — компанією, яка управляє активами колишнього президента США Дональда Трампа. Її звинувачують у ухиленні від сплати податків за допомогою схеми занижених зарплат своїм співробітникам, повідомляє NBC News.

На думку прокуратури, The Trump Organization протягом 15 років занижували зарплати і компенсації топ-менеджерам, щоб вони платили податки в менших обсягах. Звинувачення висунуто за чотирма пунктами — податкове шахрайство та його схеми, змова та фальсифікація документів. The Trump Organization загрожує штраф у розмірі до 1,6 мільйонів доларів.

В якості головного свідка звинувачення виступить колишній фінансовий директор компанії 75-річний Аллен Вайссельберг, при цьому його ж називають і одним із найбільших бенефіціарів шахрайської схеми. На думку звинувачення, він отримав від компанії 1,76 мільйона доларів у вигляді «непрямої компенсації», яка включала безкоштовну квартиру, дорогі машини, навчання онуків у приватній школі та нові меблі.

У серпні Вайссельберг уже визнав себе винним. Він погодився виплатити майже два мільйони доларів у вигляді податків, відсотків та штрафів та відбути п’ять місяців у в’язниці, а також дати «правдиві свідчення» на майбутньому судовому процесі. Інакше йому загрожував ув’язнення терміном до 15 років. За словами прокурора Манхеттена, визнання Вайссельбергом провини “безпосередньо залучає The Trump Organization у широкий спектр злочинної діяльності і вимагає від нього надання безцінних свідчень”.

Самому екс-президенту особисте звинувачення у цій справі не висунуто. Він розкритикував розслідування, назвавши його «політично мотивованим полюванням на відьом», а в самій The Trump Organization порахували справу стосовно Вайссельберга «прагненням отримати Дональда Трампа».





ІНШІ НОВИНИ