Суперінструкція від Trud.com: допомагаємо спеціалістам шукати роботу системно

На порталі з пошуку роботи Trud.com опублікована Суперінструкція – засновані на багаторічному досвіді найкращі поради для пошукачів. Спеціалістам пропонується крок за кроком пройти шлях від перегляду перших пропозицій від роботодавців до працевлаштування.

Технології дозволяють нам вирішувати прикладні завдання більш швидко, а деякі з технічних «фішок» і взагалі відкривають можливості, яких інакше нам би не побачити. Але в цілому результат, який отримаємо завдяки технології, визначається не тільки – а, може, і не стільки – якістю самої технології, але компетентністю користувача.

З пошуком роботи та технологіями, які цей пошук полегшують – те ж саме. Візьмемо для прикладу резюме в інтернеті. На багатьох сайтах з пошуку роботи є конструктори резюме. Вони в чомусь схожі, в чомусь різні, але в більшості своїй – доволі зручні у використанні, логічні з точки зору подання інформації. При цьому два резюме, створені за допомогою одного й того ж конструктора, будуть геть різними, якщо оцінювати саме якість. Ключовий фактор тут – обізнаність автора.

Trud.com створює технологічні інструменти для пошукачів з 2009 року. Але ми робимо не тільки технології – ми навчаємо користувача. Так, з 2012 року на порталі існує блог, в якому ми розповідаємо багато цікавого про пошук роботи: про резюме, співбесіди, можливості та складності, обумовлені ринком праці, специфічні кар’єрно-життєві ситуації. До речі, розповідаємо не тільки про працевлаштування, але й про кар’єру та звичайні робочі будні, ділимось анонсами цікавих подій.

Інформації багато, але ж для сучасного користувача важливо отримувати максимум корисних порад за мінімум часу. Тож ми створили Суперінструкцію, яка розкладає по полицях процес працевлаштування.

Вона охоплює всі етапи пошуку роботи: від першої думки («Де шукати, як?») до підбиття підсумків перших спроб, коригування помилок та врешті-решт – бажаного результату.

Ми структуровано, коротко та змістовно розповіли:

  • як визначитися з напрямком пошуку,
  • де розмістити резюме та шукати вакансії,
  • які джерела інформації використовувати,
  • як написати резюме та супровідний лист,
  • як підготуватися до співбесіди та її пройти,
  • що робити після зустрічі з роботодавцем,
  • як зробити короткий, але корисний самоаналіз отриманих результатів.

Також ми торкнулися питання грамотного користування інструментами Trud.com. Адже ці сервіси виконують багато корисних функцій:

  • Створення резюме, навіть при повній відсутності досвіду в цій справі.
  • Гнучкий пошук вакансій, що відповідають заданим критеріям.
  • Орієнтація на ринку праці, розуміння власних перспектив з працевлаштування.
  • Автоматизація деяких етапів пошуку, зокрема, моніторингу вакансій.

Суперінструкція дозволяє пройти шлях від самої ідеї пошуку до гідної роботи поетапно, крок за кроком. Завжди можна повернутися до певного етапу, переглянувши відповідний розділ зручного та інформативного «довідника». Завдяки структурі, «архітектурі» тексту та навігації ним легко користуватися як пам’яткою чи навіть коротеньким і водночас змістовним навчальним курсом.

Одним з розділів є чек-лист: інструмент для перевірки засвоєного матеріалу та моральної готовності до пошуку.

Від підвищення компетентності пошукача виграють всі учасники ринку праці. Trud.com зробив інформаційну інвестицію в вирішення проблеми працевлаштування, але важливіше – що тепер більше людей знайдуть роботу своєї мрії.





ІНШІ НОВИНИ