Вчені з Канади розповіли чому не можна повторно використовувати пластикові пляшки

Багато людей не поспішають викидати в смітник порожню пляшку з-під газованої води або лимонаду, а залишають її для подальшого використання. Але цього категорично не варто робити.

Вчені з Канади провели детальний аналіз пластикових пляшок, які були неодноразово використані. Дослідники з’ясували до чого призводить неодноразове використання тари.

Так, виявляється, що на стінках пластикових пляшок можуть з’явиться мікротріщини, невидимі людському оку. У таких мікротріщинах можуть знаходити собі притулок різні мікроорганізми і бактерії.

Пластикову пляшку не рекомендується обполіскувати, тому що є ризик інфікувати організм і викликати отруєння. Крім того, це може спровокувати розлад роботи шлунково-кишкового тракту.

В рамках досвіду було залучено понад 70 пластикових пляшок, після їх спорожнення. Вчені виявили нановіруси, небезпечні бактерії. Згідно з висновком дослідників, така кількість бактерій перевищує позначку безпечної норми.

Канадські професори відзначили, що активному розмноження бактерій сприяє знаходження пластикових пляшок в приміщеннях з плюсовою температурою.

Так що намагайтеся не використовувати повторно пластикові пляшки, зараз в супермаркетах можна придбати порожню тару для зберігання будь-якої рідини. Ваше здоров’я в ваших руках!

Джерело





ІНШІ НОВИНИ