Біля Севастополя масово гинуть дельфіни

Біля анексованого Севастополя в прибережній пляжній зоні жителі селища Кача виявили 18 мертвих дельфінів. Про це напередодні повідомила Севастопольська газета.

“Ми часто прогулюємося берегом моря від Качи до Німецької балки, і бачимо, що з якоїсь причини на цій ділянці викинулися на берег 18 дельфінів, 15 з яких – дитинчата. З першого погляду зрозуміло, що тіла тварин немов посічені ножем. Спочатку ми вирішили, що дельфіни потрапили під гвинти якогось судна, так і раніше траплялося. Потім ми зрозуміли, що на цей раз причина інша “, – розповіла місцева мешканка Ірина.

Кримчани вважають, що причиною масової загибелі дельфінів стала недавно встановлена ​​в двох кілометрах від берега устрично-мідійна ферма, яка опинилася на шляху традиційної міграції дельфінів.

Також жителі селища Кача обурені тим, що місцева влада не вживає жодних заходів, щоб прибрати туші дельфінів з пляжу, а чекають великого шторму, щоб їх змило в море.

У свою чергу власник ферми в морі біля Качи Сергій Татко заперечує причетність свого підприємства до того, що трапилося. За його словами, такого роду ферми не споряджені жодними тенетами, тросами і тим більше металевими деталями.

На його думку, винуватцями загибелі дельфінів можуть бути рибалки, вони як раз зараз розставляють свої сітки, або ж військові навчання, які проходять в цьому районі.

Джерело