У Києві на Подолі розкопали справжнісінький скарб

У Києві на Подолі біля Воздвиженки, на розі вулиці Кожум’яцькою і Вознесенського узвозу активісти виявили монети і глиняні черепки. Як з’ясували журналісти «Фрази», скарб знайшли під час висадки «самосаду», йдеться в повідомленні групи «Наша Воздвиженка» на Facebook.

«Під час посадки другої черги дерев на майданчику перед заарештованою будівлею ми знайшли… скарб. Якісь давні монети. Ми подзвонили в Інститут збереження архітектурних пам’яток і, зрозуміло, викликали поліцію. Територія старого Подолу чарівна і загадкова», – розповіли активісти.

Знайдений на Подолі в Києві скарб з монет, фібул (старовинні металеві застібки для одягу) і залишків кераміки, виявився родом з епохи Стародавнього Риму.

Всього на місці виявили два десятка монет, кілька пряжок, фібул і численні залишки кераміки.

Археологи оцінили предмети, їх справжність сумнівів не викликає, але ось як скарб потрапив в те місце, де його знайшли, залишається загадкою. На їхню думку, оскільки всі предмети, знайдені в імпровізованому саду, відносяться до різних епох, це свідчить про те, що скарб недавній.

Знахідки кияни обіцяють передати на зберігання до Музею історії Києва, фахівцям якого ще належить з’ясувати походження скарбу.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ