Небезпечний астероїд пройшов на близькій відстані від Землі

Астероїд 2019 GC6 з категорії потенційно небезпечних для Землі пройшов на близькій відстані від планети. Космічна брила на величезній швидкості пролетіла в 219 тисячах кілометрах від поверхні, що вдвічі ближче середньої відстані від Землі до Місяця, повідомляє Space.com.

Діаметр 2019 GC6 становить від 15 до 30 метрів, що приблизно еквівалентно розміру п’ятиповерхового будинку. Як пояснили астрономи NASA, до групи потенційно небезпечних відносять досить великі для нанесення шкоди небесні тіла, які змогли наблизитися до планети на відстань ближче восьми мільйонів кілометрів.

Астероїд був виявлений 9 квітня з допомогою телескопа в американському місті Таксон в штаті Аризона. За оцінками фахівців, його швидкість в момент спостереження становила близько 20 тисяч кілометрів на годину.

ЗМІ відзначають, що в лютому астрономи помітили ще два космічних тіла, які підлетіли до Землі також близько. Так, болід 2019 CN5 11 лютого пройшов на відстані 118,2 тисячі кілометрів від планети, а 15 лютого 2019 CS5 наблизився на дистанцію в 400 тисяч кілометрів.

У NASA повідомили, що в навколоземному просторі можуть перебувати ще близько 17 тисяч не помічених раніше астероїдів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ