Паніка серед вчених: у Північному Льодовитому океані зник острів

Фахівці почали панікувати через те, що в Північному Льодовитому океані несподівано зник острів. Його діаметр сягав 1,5 кілометра.

Гідрографи Північного флоту виявили, що це вже не перший острів, який зник за останній час. Їм не вдалося виявити Перламутровий острів, який входив до складу Земель Франца-Йосипа. Про цю подію поділився адмірал Микола Євменов, який управляє Північним флотом Росії. Зникнення островів було зафіксовано під час чергового гідрографічного дослідження. Вчені хотіли скласти детальну карту місцевості. Була надана інформація про 12 різних островах.

Через те, що зник острів, покритий товстим шаром льоду, піднявся рівень води. Також почали більш активно танути льодовики і деякі з ділянок вічної мерзлоти. Вчені додали, що на мисах берегова ерозія льоду збільшилася до позначки в 30 метрів за літній час. Це і є причиною зникнення островів в океані. Наприклад, буквально пару десятиліть назад пропав Семенівський острів і даний процес не зупиняється ні на хвилину.

Варто відзначити, що Північний Льодовитий океан вивчений дуже погано. Він практично весь час покритий льодом, можуть зустрітися навіть величезні айсберги.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ