Із затопленої печери в Мексиці підняли останки стародавнього гіганта

Вчені після багаторічних досліджень ідентифікували останки стародавнього гіганта, підняті із затопленої печери в Мексиці. Виявилося, що вони належали представнику давно вимерлого виду, повідомляє Каліфорнійський університет Сан-Дієго.

Першими величезні кістки виявили дайвери, які в 2007 році досліджували печеру «Чорна діра». Вони стали поступово піднімати їх на поверхню. Особливу увагу фахівців привернув тазостегновий суглоб вагою 36 кілограмів і довжиною 1,2 метра.

Через кілька років вдалося «зібрати» майже повний скелет загадкової істоти. Дослідивши її, вчені прийшли до висновку, що це був гігантський лінивець.

Сучасні лінивці важать не більше 6-9 кг. Але маса цієї істоти становила близько 900 кілограмів. Він жив 40 тисяч років тому і належав до невідомого науці підвиду, якому дали наукова назва Nohochichak xibalbahkah (з мови майя – «Великий кіготь, який живе в підземному світі».

Вчені навіть відтворили картину його загибелі. На їхню думку, величезна тварина брела по печері і провалилася в один з колодязів – ймовірно, через поганий зір в темряві. Лінивець пролетів близько 30 метрів і мав миттєво загинути. Цікаво, що раніше в тій же печері виявили останки доісторичного ведмедя і жінки, яка загинула 13 тисяч років тому.





ІНШІ НОВИНИ