Стало відомо, скільки людей потрібно для освоєння Марса

Вчені підрахували, скільки людей потрібно для колонізації Марса. За їхніми даними, на Червону планету слід надіслати не менше 110 осіб, повідомляє Scientific Reports.

Дослідження провели в Національному політехнічному інституті Бордо (Франція). Автори застосували метод математичного моделювання.

Вони встановили, скільки людей необхідно для створення колонії, яка буде піітримувати сама себе. Але уточнили, що виживання колоністів буде залежати від великої кількості факторів.

Провідний автор наукової роботи професор Салотті зазначив, що в даний час це питання носить в основному теоретичний характер, але в майбутньому все може змінитися. Життя на Землі може одного разу виявитися під загрозою «якоїсь катастрофічної події», і єдиним способом порятунку для людства буде політ на Марс або якусь іншу планету.

Вчені спробували уявити, яку роботу доведеться виконати людям, щоб адаптуватися до іншого світу, і скільки часу їм потрібно для виконання цієї роботи. Виявилося, що для успішного вирішення завдання потрібно як мінімум 110 осіб.





ІНШІ НОВИНИ