У Мексиці знайшли залишки палацу Кортеса

Вчені з Національного інституту антропології та історії Мексики (INAH) розкопали залишки будівлі, яка могла бути побудована за прямим наказом Ернана Кортеса, і сліди ще більш старовинного доіспанського палацу. Дослідження проводилися в Мехіко – місті, побудованому на місці ацтекського Теночтітлана, повідомляє INAH.

Фахівці вирили кілька ям в підвалах Монте-де-Пьедад. Ця будівля розташована в історичному центрі, поруч з Кафедральним собором.

Під землею були базальтові плити. Вчені припустили, що вони були частиною відкритого майданчика в палаці Ашаякатля – правителя, який керував долею Теночтітлана в 1469-1481 роках.

Крім того, вдалося знайти залишки палацу, де Ернан Кортес жив протягом декількох років. Його датували 1521 роком. Так, збереглася кімната з базальту та інших вулканічних порід. Підлога також була вимощена плитами базальту.

Вчені відзначили, що практично всі будівлі іспанців були збудовані з матеріалів, що залишилися від зруйнованих ацтекських жител і палаців. Раніше повідомлялося, що в центральному парку Мехіко відкопали золото ацтеків. Один шматок золотого металу важив майже 2 кілограми.





ІНШІ НОВИНИ