На кордоні Туреччини та Сирії археологи розкопали руїни загубленого міста

На кордоні Туреччини та Сирії виявили загублене місто, про яке раніше було відомо лише за згадками в хроніках. Археологи розкопали залишки палацу і кілька клинописних табличок. Їх ще потрібно розшифрувати, повідомляє Daily Sabah.

Розкопки проводилися на кургані Ойлум-Хойюк. Він розташований на кордоні Анатолійського плато і сирійських рівнин. Учасники експедиції досліджували шари бронзового і залізного століть. Їм вдалося знайти руїни монументальної споруди.

Вчені припустили, що це палац – центр колись стояв там міста-держави. Анатолійське плато має дуже багату історію. Люди з давніх-давен селилися в цьому родючому регіоні. За кілька тисяч років там зародилося і зникло кілька культурних спільнот.

На думку археологів, їм вдалося знайти місто Уліс, або Улісс, який згадується в хроніках 3000 р.д.н.е. У хетських і єгипетських документах 2000 р.д.н.е. його іменували Куілзіла або Укулзат.

Місто розташовувалося у вдалому місці, на перетині кількох населених регіонів, і проіснувало дуже довго. Серед руїн палацу вчені також знайшли таємні печатки, відбитки печаток і дві глиняні клинописні таблички. Вони відносяться до пізнього бронзового віку.





ІНШІ НОВИНИ